marți, 2 martie 2010

ASTENIA DE PRIMAVARA


·         Ce inseamna de fapt astenia de primavara si care sunt remediile ei, pentru toti cei care sunt cuprinsi de ea, iata ce  va voi prezenta in randurile care urmeaza.
·         In primul rand simptomele asteniei de primavara sunt cele de oboseala, iritare, de stare de melancolie, de abatere si apar din cauza faptului ca celulele obosesc.
·         Pe parcursul sezonului rece, aportul de vitamine si minerale scade datorita dietelor sau alimentatiei nesanatoase si astfel efortul depus in acest sezon duce la epuizarea celulelor, care, o data cu inceperea sezonului cald, a primaverii,  tind sa consume mai multa energie decat produc.
·         Acest lucru duce la un dezechilibru in organism si astfel apare astenia, de primavara.
·         Un alt lucru care duce la dezechilibru, il reprezinta scurtarea anotimpurilor  care face ca intensitatea razelor solare sa se schimbe radical si brusc si astfel, pe timpul iernii razele solare sunt slabe, iar la inceput de primavara devin mult mai puternice.
·         Prin urmare aceasta schimbare brusca, de la un sezon rece, la unul cald afecteaza sistemul nervos central, care duce la aparitia starilor nervoase, durerilor de cap, oboseala, disconfort si somnolenta.
·         Pentru tratarea acestei astenii de primavara trebuie sa consumati foarte multe fructe si legume care aduc un aport important de vitamine si minerale organismului dumneavoastra si trebuie sa va odihniti mai mult, deoarece in timpul somnului, corpul se reface.
·         Miscarea, face foarte bine corpului si este recomandat sa va plimbati prin parcuri, astfel organismul se va adapta mai usor la aceste schimbari.
·         Multi doctori recomanda sa se ia vitamine in lunile care contin in nume litera "r", cum ar fi ianuarie, februarie, martie, aprilie, septembrie, octombrie, noiembrie si decembrie, pentru a nu va mai simti obositi.
·         Daca insa starea dumneavoastra nu se amelioreaza, consultati medicul !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu