miercuri, 7 aprilie 2010

Grapefruit

Alaturi de lamaie si portocala, grapefruitul este benefic asupra intregului organism in primul rand prin continutul sau bogat in vitamina C (50 mg la 100g pulpa fruct). Din punct de vedere nutritiv, grapefruitul contine aproape 90% apa, 7% carbohidrati, 0,7% proteine, cantitati importante de calciu, fosfor, fier, potasiu, vitamina A si cantitati mici ale vitaminelor B1 si B2.

Grapefruitul (roz sau galben) se consuma proaspat, sub forma de suc sau in salate. Pentru a scapa de gustul puternic amarui, puteti indeparta pielita care acopera pulpa.

Datorita continutului ridicat de vitamina C, un grapefruit consumat zilnic mentine sanatatea gingiilor, prevenind inflamarea acestora si, alaturi de lamaie, este benefic in tratarea racelilor, fiind eficient in scaderea febrei Pe langa aceasta, grapefruitul este recomandat pentru prevenirea bolilor tubului digestiv, constipatiei, diareei, diabetului, aciditatii gastrice, ateroscleroza si astm. Coaja fructului, bogata in uleiuri esentiale, are proprietati antivirale si antibacteriene. Continutul scazut de calorii (25 kcal la 100 g pulpa) il recomanda in curele de slabire si mentinerea greutatii.

Atentie insa, pentru ca grapefruitul nu este recomandat in perioadele in care luati medicamente, sucul de grapefruit continand substante care pot interactiona cu unele antibiotice, anticonceptionale, antidepresive sau medicamente administrate in boli cardio-vasculare, scazand eficacitatea acestora.


sursa : fructe.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu